Bezienswaardigheden

Ljubljana is de politieke, economische en culturele hoofdstad van het land. Ljubljana is dan ook de meest bezochte plek van het land en er is er ontzettend veel te beleven. Zo heeft de hoofdstad een duizelingwekkende heuvel waarop een kasteel staat te pronken. Ljubljana is helemaal niet groot maar bevat wel de rijkdom aan cultuur, bezienswaardigheden en activiteit die je bij een grote hoofdstad verwacht. Het mooiste is nog dat alles binnen bereik ligt! In de lente en in de zomer staan de café tafeltjes buiten in de nauwe straatjes van de oude binnenstad waar straatmuzikanten de passagiers vermaken. Ljubljana is een drukke studentenstad. Ljubljana kent zo’n 56.650 studenten verspreid over 20 universiteitsfaculteiten en drie kunstacademies. Ljubljana kent geweldige musea en galerieën, sfeervolle bars en een gevarieerd en toegankelijk nachtleven wat de stad een bijzondere en ontspannen plek om te verblijven maakt.

Wanneer je van avontuur houdt en buitensporten geweldig vindt is Gorensjka de provincie om op uit te gaan. Op minder dan een uur afstand van Ljubljana vind je jezelf omgeven door bergen, meren en grote hoogteverschillen. De skiplaatsen vind je al op een kleine afstand rijden vanaf de hoofdstad.
Veel mensen zijn verbaasd over het feit dat Slovenië een kust bezit, Slovenië kent wel degelijk een kustlijn en deze is wel 47 km lang. De kust is gelegen in de provincie Pirmorska, die naast dit nog veel meer te bieden heeft. Priomarska biedt reizigers een oneindige lijst van mogelijkheden op het gebied van activiteiten en bezienswaardigheden. Primorska bezit bergen die je kunt beklimmen, rivieren waar je kunt raften en wijnen die je kunt proeven van verse wijnvelden. Tegelijkertijd is Primorska en van de meest belangrijke historische plaatsen van het land. Op het gebied van Venetiaanse poorten en gotische architectuur is er veel te zien. Bovendien kent Primorska het beste klimaat van Slovenië, de warme kusttemperaturen wordt met een zacht windje landinwaarts geblazen.

Bekijk wat er te doen is in Ljubljana!

Ljubljana is helemaal niet groot maar bevat wel de rijkdom aan cultuur, bezienswaardigheden en activiteit die je bij een grote hoofdstad verwacht. Het mooiste is nog dat alles binnen bereik ligt!