Hotel

Een accommodatie in Slovenië verschilt van een wat gammele camping gelegen aan een rivier, of een gezellige boerderij tot een elegant vijfsterrenhotel gevestigd in een kasteel. Slovenië heeft verspreid over het hele land meer dan 80.000 bedden waar je kunt verblijven waarvan een derde van dit aantal is te vinden in hotels. Je zult dan ook niet snel moeite hebben met het vinden van een hotel dat bij je budget past.
Bekijk de mooiste hotels in Slovenië!

Prijscategorieën

Het overnachten in een hotel in Slovenië is over het algemeen zeer goedkoop. Toch kunnen de Slovenen voor het een en ander een toeslag vragen die wij in Nederland niet kennen, bijvoorbeeld voor registratie of een verzekering. Meer dan tweehonderd werkende boerderijen in Slovenië bieden een accommodatie aan betalende gasten en deze worden zowel qua prijs als sfeer niet snel geëvenaard door hotels. In Slovenië is kamperen ook een goedkope overnachtingsmogelijkheid, helaas is het niet toegestaan om in het wild te kamperen maar er zijn genoeg gezellige campings te vinden.

 

De prijzen van een hotel in Slovenië zijn zeer seizoensgebonden met hun pieken in juli en augustus. In Ljubljana zijn de prijzen gedurende het hele jaar vrij constant. Ondanks het sterrensysteem (een tot en met vijf) wat ook in Slovenië wordt gehanteerd is het vrij lastig te bepalen waar je naar binnenstapt. Een vijfsterrenhotel garandeert je dus niet de luxe die je hier in Nederland zou verwachten. Luxe hotels zijn relatief goedkoop en het is dan ook erg aantrekkelijk om tijdens je vakantie erg luxe te verblijven.