Bezienswaardigheden in Ljubljana

 • Ljubljana kasteel
  Dit kasteel is in de 17e eeuw compleet gerenoveerd na een aardbeving in 1511. In de 18e en 19e eeuw is het kasteel een lange tijd bewoond geweest door Koninklijke families. Momenteel is het gebouw opnieuw compleet gerenoveerd en wordt het gebruikt voor culturele activiteiten zoals concerten.
 • Centrale markt
  Op de centrale markt van Ljublana is veel verschillende architectuur te zien. Op de markt worden zeer uiteenlopende producten verkocht, van wilde bosbessen tot zelfgemaakte kazen.
 • Nationaal Museum van Slovenië
  Dit museum kent een grote verscheidene collecte waar de belangrijkste kunstwerken van het land te bewonderen zijn.
 • Historisch natuur museum
  In dit bijzondere museum vindt je veel geraamtes van dieren, opgezette vogels, mammoeten en reptielen. Een zeer verassend en kindvriendelijk.
 • Museum van moderne kunst
  Op twee verdiepingen wordt de inspirerende moderne kunst van Slovenië getoond.
  Metelkova City Metelkova City is een kunstenaarsgemeenschap, een soort stad in de hoofdstad van Slovenië. Dit wordt ook wel een van de meest hippe plekken van Europa gezien. In Metelkova City bevonden zich vroeger de barakken van het Joegoslavische leger maar tegenwoordig wordt Metelkova City ook wel de underground scene van Ljubljana genoemd.
 • Metelkova City
  Metelkova City is een kunstenaarsgemeenschap, een soort stad in de hoofdstad van Slovenië. Dit wordt ook wel een van de meest hippe plekken van Europa gezien. In Metelkova City bevonden zich vroeger de barakken van het Joegoslavische leger maar tegenwoordig wordt Metelkova City ook wel de underground scene van Ljubljana genoemd.