Feitentabel

Slovenië is een bijzondere vakantiebestemming die misschien niet zo snel in je opkomt. Dit land; kleiner dan Nederland, gelegen aan de kust naast Italië en vol hoogteverschillen heeft je veel te bieden! Of je nou wilt skiën, zonnen, fietsen door de bergen of cultuur snuiven, in Slovenië kan het allemaal! Meer feiten over Slovenië.
Horeca

De horeca in Slovenië is erg uiteenlopend. Je vindt er veel biercafeetjes en donkere kroegen waar je urenlang aan de bar kunt zitten. Naast kroegen heeft Slovenië ook hippe clubs, heerlijke restaurants en de meest bijzondere lokale tentjes waar je je niet snel zult vervelen. Lees hier meer over welke plekken we je aanraden!

Achtergrond

Slovenië is een land met een bijzondere en integrerende geschiedenis. In het vroegere Bosnië heeft Slovenië het een en ander moeten doorstaan maar is hier duidelijk niet in blijven hangen. Slovenië is een modern en bijzonder Europees land. Wil je meer weten over de achtergronden van Slovenië op het gebied van politiek, economie en geschiedenis?

Klimaat

Sneeuw kan er in de bergen liggen tot eind juni of zelfs juli, maar de lente is een prachtig seizoen om het lagere gedeelte van het land te bezoeken en de prachtige bloemvelden in bloei te zien staan. De zomer is de ideale tijd voor kamperen of het verblijven in een hotel aan de kust. Wil je weten wanneer het handig is om te vertrekken? Lees dan hier meer over het klimaat in Slovenië.
Praktisch

Voordat je vertrekt naar je vakantie naar Slovenië is het handig het nodige op een rijtje te hebben. Heb je bijvoorbeeld voor een bezoek aan Slovenië een visum nodig? Kun je in Slovenië met de euro betalen en wordt er veel Engels gesproken? Alles wat je moet weten voordat je weg gaat lees je hier bij de praktische informatie over Slovenië.