Met de auto naar Slovenië

Het reizen naar en in Slovenië per auto is zeer goed te doen en erg betaalbaar. Het is goed te bereiken met de auto en je rijdt er vanaf Utrecht ongeveer 11 uur op. Slovenië kent ongeveer 150 grensovergangen vanuit Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië maar deze zijn niet allemaal geopend voor bezoekers, op de meeste internationale kaarten staat duidelijk aangeven waar een grensovergang mogelijk is. De kleine oppervlakte van het land, de lage huurkosten van een auto en de lage benzinekosten maken het zeer aantrekkelijk om Slovenië per auto te bezoeken.
Auto huren

Het huren van een auto in Slovenië is erg aan te raden tijdens je vakantie naar Slovenie. je kunt auto’s huren bij veel bekende internationale bedrijven, zij hebben vrijwel allen hun kantoor in Ljubljana en variëren sterk in prijs. Met €50 per dag kun je al een auto huren inclusief een ongelimiteerd kilometeraantal en al de nodige verzekeringen.

Autovakantie

Slovenië is werkelijk waar zeer geschikt voor een autovakantie. Het land heeft een oppervlak die gelijk is aan de helft van die van Nederland en daardoor heel goed te ontdekken met de auto. Het rijden in de bergen kan wel steil worden (18%) en je zult er enige haarspeldbochten tegenkomen. De olie in Slovenië is relatief goedkoop vergeleken met Europese standaarden. De tankstations accepteren de meeste creditcards en zijn vaak geopend van 07.00 tot 20.00. De wegen zijn over het algemeen goed, soms wat smal maar in ieder geval goed onderhouden.