Natuur

De Slovenen hebben een prachtige natuur en genieten hier dan ook optimaal van. De Slovenen kennen een heel actieve buitenleven. Slovenië kent een ontzettend uiteenlopend natuurlandschap. Bergen, heuvels, grotten, sneeuwlandschappen, en uitgespreide groene velden. Het land kent de meest bijzondere oude ontdekte grotten met bijvoorbeeld stalactieten van 30 meter hoog en 10 meter breed. Erg bijzonder dus! De Slovenen waarderen de natuur ontzettend, spreek hier dan ook geen slecht woord over uit. De veelzijdige natuur heeft je dan ook van alles te bieden!
Flora & Fauna

Slovenië kent zowel hoge bergen in het noorden als een ontzettend interessante ondergrondse wereld. De bergen en bergtoppen zijn zeer geschikt als ski gebied. Ook is wandelen in deze omgeving zeer ontspannend. In het zuiden van het land vind je meer vlakke oppervlakken dan in de rest van het land. In het zuiden zijn veel wijngaarden te vinden en grotten. Slovenië kent meer dan 7500 grotten die een ondergrondse wereld tot stand laat komen. Ontzettend grote stalagmieten, druipsteengrotten, staande druipsteenkegels. Een bepaald onderdeel van deze grotten zijn te bezoeken door publiek en dit is dan ook zeker de moeite waard.

 

De natuur van Slovenië is overweldigend en hierbij hoort ook een interessante fauna. De Sloveense bergen en zijn meren zijn zeer geschikt om op karpers te vissen. De beste rivieren om te vissen zijn de Soca, de Krka en de Kolpa. Een nadeel aan vissen is, ook in Slovenië, dat de sport niet goedkoop is. Naast vissen vindt je ook prachtige vogels. Wie van vogels spotten houdt zit in Slovenië ook goed. Slovenië kent meer dan 375 vogelsoorten waardoor je niet snel uitgekeken zult zijn. Slovenië wordt dan ook gezien als een van de meest interessante vogelspot landen van Europa.