Praktische Informatie Slovenie


Kalender

SlovenieSlovenië is gedurende het hele jaar goed te bezoeken en je vindt er festivals en evenementen verspreid over het hele jaar. De meeste festivals en de hoogste temperaturen vind je echter in de zomer. Wanneer je komt voor een actieve sportvakantie is het aan te raden voor het hoogseizoen Slovenië te bezoeken wanneer het minder druk is en bovendien minder warm en benauwd.

Taal

In Slovenië wordt Sloveens gesproken maar in de meeste gedeeltes van het land wordt ook voldoende Engels gesproken.

Geld

In Slovenië kun je al enige tijd met de euro betalen. Op de 2 euro munt van Slovenië staat de poëet France Preseren. Slovenië is een stuk goedkoper land dan de meeste landen in Europa.

Financieel

De fooi is in tegenstelling tot andere Europese vakantielanden niet inbegrepen in de rekeningen. Het geven van zon 10% op de rekening is in Slovenië normaal.

Gezondheid

Overwegen om een reisverzekering te nemen kan geen kwaad. Inwoners van de Europese Unie hebben vaak bij een uitgebreide verzekering een reisverzekering inclusief, het is verstandig dit even na te kijken. Voor het reizen naar Slovenië heb je geen inentingen nodig.

Douane

Om naar Slovenië te reizen per vliegtuig heb je enkel een ticket en een geldig paspoort nodig.

Overnachtingen

Hotels vind je in Slovenië genoeg. Je vindt er allerlei soorten hotels die je van te voren op het internet kunt boeken. De hotels lopen zeer uit een waardoor er altijd wel een geschikt hotel voor je bij zit.

Vervoer

In Slovenië is liften de normaalste zaak van de wereld, binnen 20 minuten kun je op je plek van bestemming zijn. Omdat Slovenië een klein land is zijn veel mensen gewend te liften. Een kaartje met de trein van ongeveer een uur kost nog geen 2 euro, ook is het goed mogelijk om je fiets en auto mee te nemen. De trein is in de bergen beter te doen dan de auto.

Agenda evenementen

Gedurende het hele jaar zijn er verschillende evenementen in Slovenië. In de zomer, voornamelijk in juli en augustus, vindt je verschillende festivals rondom muziek, dans en theater.