Klimaat van Slovenie


Klimaat SlovenieSlovenië kent het klimaat wat Midden-Europa kent; een zwak continentaal klimaat. Slovenië kent strenge winters en warme zomers. In de winter van Slovenië waait er vaak een sterke wind, ook wel de burja genoemd. Deze wind is erg koud wat vaak de gevoelstemperatuur sterk beïnvloed. Het aantal zonuren in Slovenië ligt gemiddeld rond de 2000 uren per jaar. De neerslag die valt in Slovenië ligt gemiddeld rond de 1300 mm per jaar. De meeste regen valt in het noorden van het land, tussen de bergen blijven de wolken hangen waardoor er zo’n 3000 mm per jaar valt. De meeste regen in Slovenië valt in oktober en november. De temperaturen van Slovenië zijn erg uiteenlopend, in de winter kan het -20°C worden en in de zomer in bepaalde gebieden kan de de temperatuur oplopen tot 35°C. In de zomer is de temperatuur aan de kust zeer aangenaam, deze ligt dan rond de 25°C.

Invloeden van klimaat


Het klimaat van Slovenië trekt in de zomer veel toeristen. De Sloveense kust die is gelegen naast de Italiaanse kust wordt door steeds meer toeristen ontdekt en bezocht voor een ontspannen zonvakantie. 
De natuur in Slovenië is erg avontuurlijk evenals het actieve buitenleven van de vele bewoners van Slovenië. Dit hebben de Slovenen allemaal te danken aan hun heerlijke klimaat en temperaturen. De Sloveense bevolking heeft een erg actief buiten leven en het zal dan ook niet lang duren tot je wordt uitgenodigd om dit mee te maken. De natuur in Slovenië laat dit dan ook erg goed toe. In Slovenië kun je hiken, wandelen, skiën, mountainbiken, bergbeklimmen, kajakken, kanoën, windsurfen vissen, paragliden, golfen, duiken en nog veel meer! De natuur en sport spelen in Slovenië dan ook een belangrijke rol en werken erg goed samen.