Achtergrond Slovenie


Sloveniep>In de hoofdstad Ljubljana wonen bijna 300.000 mensen waarvan 10% student is. Ljubljana is dan ook een levendige stad waar altijd wat te beleven is. Al sinds de 16e eeuw wordt Ljubljana gezien als een belangrijke handelsstad. In Ljubljana vindt je dan ook de belangrijke parlementsgebouwen maar ook interessante musea, galerieën en theaters. Bovendien vindt je er de meest bijzondere architectuur van Plesnik. Plesnik wordt ook wel gezien als de Dali van Ljubljana. Plesnik heeft in een aantal jaren de hele stad in een nieuw jasje gestoken en wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste architecten van Europa, de hele stad staat vol met zijn bouwwerken.

Cultuur Slovenië
Slovenië heeft een bijzonder cultuur en de Slovenen staan er erg voor open om je hierin op te nemen. Drink een biertje met de locals en proef de traditionele gerechten. Ben je benieuwd naar de typisch Sloveense cultuur? Lees dan hier meer.

Economie Slovenië
De economie van Slovenië heeft het een en ander te verduren gehad maar is inmiddels stabiel. Bovendien neemt de toeristensector ook al een aantal jaren toe. Ben je benieuwd hoe het met de economie van Slovenië is gesteld? Lees dan hier meer.

Eten Slovenië
Slovenië kent een andere keuken dan Nederland. De Sloveense keuken is zeer uitgebreid en gevarieerd.
Ben je benieuwd wat de Slovenen dagelijks eten en drinken? Lees dan hier meer over de Sloveense eettradities.

Evenementen Slovenië
Slovenië kent zowel in de winter als in de zomer enige evenementen die zeer de moeite waard zijn. Of je nou houdt van kunst, cultuur, muziek of sport in Slovenië is van alles te beleven. Lees hier meer over de evenementen in Slovenië.

Flora & Fauna Slovenië
Slovenië kent een prachtige natuur die dan ook de meest bijzondere flora en fauna met zich meebrengt. Slovenië is een klein land maar de verschillende soorten landschappen zijn verbazingwekkend. Ben je benieuwd welke flora en fauna het land kent? Lees dan hier meer.

Geschiedenis Slovenië
Slovenië heeft een integrerende geschiedenis. Als onderdeel van Bosnië heeft het land het een en ander te verduren gehad. Ben je benieuwd wat Slovenië heeft gemaakt tot wat het nu is? Lees hier dan meer over de geschiedenis van Slovenië.

Inwoners Slovenië
Hoeveel inwoners heeft Slovenië eigenlijk en wat zijn hun tradities? Hoe is het in Slovenië verdeeld tussen mannen vrouwen, en bijvoorbeeld jongeren en ouderen? Ben je benieuwd naar de inwoners van Slovenië, lees dan hier meer.

Klimaat Slovenië
Slovenië kent, met buurlanden als Italië en Kroatië een heerlijk klimaat. Ben je benieuwd naar de temperaturen en of naar de beste tijd in het jaar om Slovenië te bezoeken? Lees dan hier meer over het klimaat in Slovenië.

Staat Slovenië
Ben je benieuwd hoe de staat en het parlement in Slovenië geregeld is? Lees dan hier meer over de staat en politiek van Slovenië.