Informatie Slovenie


Slovenië is een droombestemming om meerdere redenen. Zowel het klimaat als de hotels en de bevolking is top! Medewerkers van toeristenbureaus zijn vaak ontzettend behulpzaam en wijzen je graag de weg naar de leukste plekjes van Slovenië! In Slovenië is een zeer ontwikkeld en georganiseerd land, bovendien wordt er prima Engels gesproken. In Slovenië is veel avontuur te vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te wild water raften of te mountainbiken, maar ook kun je er zeer goed vogels spotten! Voor wie niet veel te besteden heeft en niet zo van planning houdt is een budgetvakantie in Slovenië erg aan te raden. Ook voor een luxe vakantie kun je prima in Slovenië terecht. Slovenië is het buurland van Italië maar lang niet zo prijzig en kent aan de kust vrijwel hetzelfde klimaat! Ideaal voor wie een goedkope zonvakantie zoekt!

Handige weetjes

Feiten Slovenie
Grootte 20.273 km2 (0.2% van Europa)
Ligging Omringd door Italië, Kroatië, Hongarije en Oostenrijk en de Atlantische Oceaan
Taal Sloveens
Geld Euro
Vliegtijd +/- 2 uur
Tijdsverschil geen

Klimaat in Slovenië

Elk seizoen heeft zijn voordeel in Slovenië. Slovenië kent veel verschillende hoogtes Sneeuw kan er in de bergen liggen tot eind juni terwijl je in de lagere gedeeltes van het land prachtige bloemenvelden zult tegenkomen. Een zomer in Slovenië is heerlijk voor een ideale zonvakantie aan de kust!

Populaire regio’s in Slovenië

Vakantie naar Slovenië

Slovenië is voor heel veel mensen een nog onbekende vakantiebestemming. Veel mensen hebben bij Slovenië de associatie Balkan en het vooroordeel dat het een wat koel land zou zijn. Slovenië is echter meer Europees dan je denkt, de buurlanden Italië en Oostenrijk bevestigen dit ook. Slovenië is warm, kleurrijk en gezellig evenals de inwoners. De zomer is de ideale tijd voor een heerlijke zonvakantie in Slovenië, maar een bezoek aan Slovenië is gedurende het hele jaar zeer goed te doen. Zwemmen in de Adriatische Zee, klimmen in de bergen of skiën in de winter; Slovenië is een ideale vakantiebestemming voor wie van avontuur houdt, bovendien is Slovenië vergeleken met zijn buurlanden helemaal niet duur!